hajatelmia

Ano ei armoa ano eikä kadu

Edustaja Ano Turtiainen (ps) tyytyy saamaansa tuomioon rikokseen yllyttämisestä ja vetää valituksen hovioikeuteen pois. Näin kirjoittaa Helsingin Sanomat lainaten Länsi-Savo lehteä. Turtiainen sai sakot julkiseen rikokseen kehottamisesta. Hän yllytti iskuja ja tuhopolttoja Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksia vastaan

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006099002.html

Ano Turtiainen ilmoitti lisäksi että hän ei kadu rikostaan. Lisäksi hän pitää Punaista ristiä vihollisenaan.

Turtiaiselle voisi vaikkapa avustaja ilmoittaa että Punaisen ristin tehtäviä määritellään asetuksissa ja laissa ja tehtävät eivät ole siis vapaasti valittavissa.

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000238?fbclid=IwAR0JrG5CZ7XraLnkuW4YMu6hHUzEs1SNTiVfUVRGbFlmzo9gQKZ-ViWtuMo

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170827?fbclid=IwAR2WuwFIaOQ6zh7MhCpNBjPA23KYOQXjHF1ZbNpEwhmpIyS3MSFh2Euu4Wk

Lopuksi Turtiainen elvistelee rikoksillaan koska ne ovat vain "sulka hattuun". AIkamoista puhetta mieheltä joka on juuri valittu lakeja säätämään.

En ihmettele että Turtiaisen puoluetta ei hevin haluta hallituskumppaniksi.


.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on se persujen mainostama uusi normaali.

Mutta vain persuissa. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Uskomaton asenne kansanedustajalta. Tosin kahjoja löytyy aina. Enemmän ihmettelen, kuka nämä sankarit äänestää lakeja säätämään? Ei käy Taviota kateeksi, mutta itsepähän on ottanut ristinsä kannettavaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tavio on jakaa melko varauksettomasti Turtiaisen mielipiteet. Kirjoitustyyli on vain aavistuksen hienostuneempi.
http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Sivistyneeltä ei Tavionkaan kirjoitukset vaikuta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Niin,tällä tavalla demareissa hoidetaan tämäntyyppiset jutut. Al-Taee sai syntinsä lämpimästi anteeksi kun oli valehtelemalla päässyt ehdokkaaksi ja valehtelemalla äänestäjilleen, tuli valituksi. Tytti vain ilmoitti, että kaikki solvaukset somaleita ja sionisteja vastaan on anteeksi annettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #9

Medialla näyttää olevan puolueen ja etnisen alkuperän mukaan määräytyvät eri säännöt eri kansanedustajille. Lehdet sanoivat avoimesti al-Taeen olevan rasisti ja vaativat hänen eroaan kansanedustajan tehtävistä. Missä viipyvät Turtiaiseen kohdistuvat erovaatimukset? Onko julkinen kehottaminen vastaanottokeskusten polttamiseen ja SPR:n kimppuun hyökkäämiseen jotenkin hyväksyttävämpää kuin vuosien takaiset rasistiset kirjoitukset sosiaalisessa mediassa?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Odotan Turtiaiselta johdonmukaisuutta SPR:n vastaisuudessaan, joten toivotaan ettei tarvitse verivalmisteita tulevaisuudessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos Turtiainen sattuu olemaan Jehovan todistaja niin hänellä on lompakossaan verensiirrot kieltävä lappunen ja sähköisessä potilastiedostossa sama kielto.

Jehovan todistajia on Suomessa vajaa 20000 henkeä.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Jehovan todistajat eivät äänestä tai asetu ehdolle valtion luottamustoimiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Rikoksensa Turtiainen teki vuonna 2015 mutta aloitti poliittisen toimintansa vasta vuonna 2017 Juvan kunnanvaltuustossa.

Ehkä täällä nyt johdonmukaisuuden nimissä jopa toivotaan, että ei yksikään SPR:n elvytyskurssin käynyt kansalainen tilanteen niin vaatiessa elvytä Turtiaista tehokkaasti ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Tässä porukassa tämä on vain sulka hattuun”

Oikeinko persuissa on kilpailu menossa?

Joskus nuorempana, kun yrittelin nyrkkeillä, vanhoista paluuta uhoavista rusto-otsaisista kehäraakeista sanottiin, että ”tolla on kukka hatussa”.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tämmöinen tuomio persuissa tarvitaan, jotta pääsee oikeasti sisäpiiriin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Eduskunnassa on jo aivan liikaa kukkahattuja, joten yksi sulkahattuinen on vain tervetullut lisä joukkoon.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Liivijengeissä ja rikollisjärjestöissä on ansiokasta, jos jäsenellä on oikeuden tuomio niskassaan, mutta se, että näin on myös suomalaisessa eduskunta puolueessa, on masentavaa. Kuka vielä ihmettelee, että tällaiset sankarit sijoitetaan kameroiden ulottumiin salin seinustalle?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Liivijengeissä ja rikollisjärjestöissä on ansiokasta, jos jäsenellä on oikeuden tuomio niskassaan."

Sama asenne on sekä suomen ns.perinteisessä että myöhempien aikojen vähemmistöissä, Jos sama asenne esiintyy nykyään kantaväestössä se vain osoittaa sen että kulttuuri rikastuu.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Toisella uudella persujen kansanedustajalla Jukka Mäkysellä on takana 5kk:n ehdollinen tuomio törkeästä maksuvälinepetoksesta (sai käsiinsä äitinsä pankkikortin ja nosti rahaa omaan käyttöönsä yli 3600€) ja sakkotuomio pahoinpitelystä. Hyvin sopii Ano joukkoon.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Käsittämätön möläytys. Eikö persuista löydy henkilöä joka opettaisi edes omille kansanedustajille medialausuntojen alkeita?

Olisi voinut vähimmillään todeta että tehty mikä tehty ja lisälausuntoja ei tule.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Lainaus Hesarin sivuilta;
"puheenjohtaja Ville Tavio sanoo, että Turtiaisen sanomisia on vaikea kommentoida, koska hän ei tiedä käräjäoikeuden tuomioon johtaneen tekstin sisältöä."

Samaa mieltä itsekin. Toki ei tunnu täällä olevan niin väliä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Turtiainen julkaisi joulukuussa 2015 Facebook-päivityksen, jossa kirjoitettiin ”toisten ottaneen suuria henkilökohtaisia riskejä toimiessaan eliminointitehtävissä olemassa olevien ja suunnitteilla olevien vastaanottokeskusten tuhoamisessa.” Turtiainen piti Facebook-päivityksessään pahimpana vihollisena Suomen Punaista Ristiä ja kirjoitti ”onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin”.”

Aina luotettava Wikipedia.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ano_Turtiainen

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.J:"Turtiainen julkaisi joulukuussa 2015 Facebook-päivityksen, jossa kirjoitettiin.."

Olen nähnyt mitä Hesari kertoo Anon sanoneen, kuten myös nyt mitä wikipedia asiasta tietää. Siltikin tekisi mieleni nähdä se ihan alkuperäinen, tahi ainakin kokonaisuus. Ei siis mitään irrotettua lausetta/virkettä tjms.

Ano itse kertoo Hesarin sivulla mm:

"En ole mistään tuhopoltosta maininnut. Sen takia tässä ollaankin hoviin menossa. Minähän jaoin Tiina Palovuoren [nykyisin Ahva] artikkelin, johon laitoin omat saatetekstit, ja sen jälkeen asiaa lähdettiin paisuttelemaan”, Turtiainen ilmoitti HS:lle."

Tuossa blogissahan TP kertoo huolestuneisuudestaan mamujen tulosta kotiseudulleen ja miten se asetettiin naurunalaiseksi SPRn infotilaisuudessa. Tämän kait sitten Ano oli linkannut jonnekin ja laittanut saatesanoiksi jotain mikä nyt sitten aiheutti tämän syytteen.

TPn blogi;
http://tiinapalovuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18

Katso tästä, kyllä se tuomioon johtanut teksti tuosta selviää. Ei sita sakkoa mistään toisten tekstiin viittaamisesta annettu.

https://demokraatti.fi/perussuomalaiselle-kunnalli...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #20

M.J:"Katso tästä.."
Kiitokset linkistä. Siltikään en ihan ole samalla linjalla. Tuolla sanotaan;

"Hän kirjoitti joulukuussa 2015 Facebookiin julkisen kirjoituksen, jossa hän kehui vastaanottokeskuksia vastaan tehtyjä hyökkäyksiä. "

Oliko se kirjoitus josta tuomio tuli, siis tämä allaoleva:

" Poliisin kädet ovat poliittisesti sidotut, joten kansan täytyy toimia itse. Tehdyt toimet ovat median kautta tavoittaneet hyvin kansalaiset ja jokainen tietää mistä tässä on ollut kyse. Onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani artikkelista selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle, Turtiainen kirjoitti."

Jos, niin aika helpolla tulee mielestäni. Ano tuolla jossain sanoi ettei ole höpissyt mistään polttopulloiskuista mitään..mistä ne on tähän vetästy?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tavio on melko hölmö mikäli ei osaa kommentoida mediamöläytyksiä. Nehän eivät olleet tuomiossa vaan annettiin nimenomaan toimittajalle joka taas kysyi möläytyksistä, ei muusta.

Tavio oli toisaalta hölmö jo siinä että lähti edes puhumaan toimittajalle. Hän olisi voinut sanoa toimittajalle että ei kommentoi kollegan asioita ja että voitte tulla sitten kyselemään jos hän itse on syyllistynyt johonkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niementaus, et siis usko Tavion valehtelevan. Turtiaisen kommentit olivat hyvin näkyvästi esillä valtakunnallisissa uutisissa. Turtiaisen tekstit ovat olleet esillä myös tuomion julkaisemisuutisoinnissa.

Eiköhän Tavio puhu muunneltua totuutta. Itse uskon eduskuntaryhmän opastaneen Turtiaista välttämään negatiivista julkisuutta ja jättämään valituksen tekemättä. Eiköhän Taviolla ole ollut tiedossa Turtiaisen tekstit ja hän myös juristina tiesi, ettei tuomio hovioikeudessa muuttuisi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Turtiainen on tietenkin saanut hyvät neuvonsa niiltä Laura Huhtasaaren ”eduskunnan oikeilta juristeilta”, jotka tietävät, miten asiat oikeasti ovat.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.N:"Niementaus, et siis usko Tavion valehtelevan."

Oma uskomukseni tässä kohtaa kokolailla merkityksetöntä. Se kuitenkin hieman nyppii näissä keisseissä, että se "vastapuoli" uskoo surutta kaikki mitä sille "vastuullinen media" laittaa eteen. Kuten tiedämme monesta eri tapauksesta, niin yksittäisten lauseiden/virkkeiden/sanomisten irrottaminen asiayhteydestään voi saada kokonaan toisenlaisen merkityksen.
Kuten tuossa MJlle laitoin, niin itseäni tosiaan kiinnostaisi nähdä se orginaali, ei mitään sellaista Hesarin selvitystä siitä mitä Ano sanonut.

Niemeläinen sitten syvällä rintaäänellä ja vahvalla varmuudella toteaa;
"Eiköhän Tavio puhu muunneltua totuutta"
"Eiköhän Taviolla ole ollut tiedossa.."

PS Tavion tietäminenkään/tietämättömyys ei tässä kohtaa mielestäni ole se pointti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Minä etsin sen alkuperäisen Facebook-päivityksen, kun Niementaus ei itse siihen kykene.

"Hyvät kansalaiset, te jotka olette ottaneet isojakin henkilökohtaisia riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä olemassa olevien sekä suunniteilla olevien vastaanottokeskuksien tuhoamisessa. Työnne on ja on ollut monella tavalla tärkeää itsenäisyytemme ja turvallisuutemme puolustamisessa. Poliisin kädet ovat poliittisesti sidotut, joten kansan täytyy toimia itse. Tehdyt toimet ovat median kautta tavoittaneet hyvin kansalaiset ja jokainen tietää, mistä tässä on ollut kyse. Onko aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani artikkelista selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle."

Se löytyy Turtiaisen omasta puheenvuorosta 16.9.2018 tältä palstalta, kommentti #19/Ritva Puolakka. Facebookista kirjoitusta ei löydy enää. Kelpaako?

http://anoturtiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2610...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #22

M.L:"Kelpaako?"

Nyt alkoi kelvata. Tuo ensimmäinen virke jossa puhutaan tuhoamisesta on aikaisemmin loistanut poissaolollaan. Se on täysin järjetön ja itse olisin ehkä harkinnut uudemman kerran olisiko Turtiaista pitänyt ottaa ehdokkaaksi.

Kiitoksia vaivannäöstä ja jaksamisesta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

62-vuotiaallakin voi edelleen olla hyvä muisti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tavio ottaa ison riskin puhuessaan muunneltua totuutta. Onhan puolueessaan Al-Taeen myötä otettu ryhtiliike valehtelijoiden erottamiseksi.

Turtiaisen et puolustelijoittensa osalta taas voi todeta että toivottavasti sitten osaavat kieltäytyä jos itse tai omaisensa joskus joutuvat SPR:n verilahjoitusten varaan eivätkä ala kääntää takkiaan niinkuin pelkurit tekevät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tätä kutsutaan kaksoisstandardiksi. PS vaatii muita olemana pyhimyksiä vaikka eivät itse osaa edes käytöstapoja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Shakespearen Hamletissa on henkilö nimeltä Polonius, valtion varain ja tapain ministeri. Olisipa sellainen Suomessakin! Teuvo Hakkarainen olisi oikea mies siihen tehtävään. Ei se rahoja hukkaan pane, se panee ne viinaan. Ja jos yliopistossa olisi käytös- ja tapatiedon professuuri, hänet kutsuttaisiin ilman muuta virkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tulipa vielä mieleen että nämä samat tyypit jotka sulkaa Anon hattuun sovittelivat, taisivat olla vaatimassa paitsi al-Taeen myös Pennasen päätä vadille. Se kun laittomalla tempauksellaan sai lentokoneen myöhästymään melkein kymmenen minuuttia... hui kauhistus.

Toimituksen poiminnat